Menu okolicznościowe

 

Przygotowane menu jest wstępną propozycją, którą można w dowolny sposób modyfikować.

 

Menu  I / 100zł osoba

Zupa

Krem z buraków

Danie główne – porcjowane

Roladki wieprzowe z nadzieniem ziołowym,  ziemniaki puree, sos, surówka

Deser

Lody podane w pucharku

lub

ciasta (2p / os)

Napoje

kawa / herbata / soki / woda

( bez ograniczeń )

 

 

Menu  II  / 120zł osoba

Przystawka

Roladka z łososiem i szparagami, z sosem miodowo musztardowym

Zupa

Krem z pora zielonego

Danie główne porcjowane

Filet drobiowy nadziewany pieczarkami, talarki z ziemniaków, surówka

Deser

Szarlotka podana na ciepło, z gałką lodów 

lub

ciasta (2p / os)

Napoje

kawa / herbata / soki / woda

( bez ograniczeń )

 

 

Menu  III  / 150zł osoba

Zupa

Krem pomidorowo – pomarańczowy

Danie główne, serwowane na półmiskach

Kotlet de volaille z masłem i serem , zraz wieprzowy,  udo kacze pieczone, 

ziemniaki z wody, frytki, sos, surówki, mix jarzyn na ciepło

Deser

Lody podane w pucharku

lub

ciasta (2p / os)

Napoje

kawa / herbata / soki / woda 

(bez ograniczeń)

 

 

Menu  IV  / 190zł osoba

Zupa

Rosół z kury z makaronem

Danie główne – porcjowane

Kotlet „szwajcar” wieprzowy, nadziewany serem i szynką, sos

ziemniak cząstka zasmażana, surówka

Deser

Lody podane w pucharku

lub

ciasta (2p / os)

Przekąski zimne

pstrąg w galarecie, śledzik po kartusku, polędwiczki wieprzowe na sosie tatarskim,

rolada biszkoptowo – pomidorowa z szynką i pastą chrzanową,

tortille na 2 sposoby, sałata „gyros”

pieczywo / masło

Napoje

kawa / herbata / soki / woda

( bez ograniczeń )

 

 

Menu  V / 230zł osoba

Zupa

Zupa krem – serowa

Danie główne serwowane na półmiskach

Zraz wołowy,  Łosoś smażony podany na cytrynie,

Szwajcar drobiowy nadziewany serem i szynką

ziemniaki z wody, frytki, sos, surówki, mix jarzyn na ciepło

Deser

 ciasta (2p / os)

Przekąski zimne

Rolada z kaczki w galarecie,  polędwiczki wieprzowe na sosie tatarskim,

Deska mięs pieczonych, sos zimny czosnkowy i żurawinowy, Pstrąg w galarecie,

Sałata „grecka” z fetą, Carpaccio z buraka z serkiem blue i orzechami,

pieczywo / masło

Napoje

kawa / herbata / soki / woda 

(bez ograniczeń)

 

 

Menu  VI  / 280zł osoba

Zupa

Krem z pieczarek

Danie główne – serwowane na półmiskach

Kotlet de volaille z serem i masłem, roladki wieprzowe z nadzieniem szpinakowym,

karkówka pieczona, pieczone udka kacze,

ziemniaki z wody, talarki, sos, surówki, mix jarzyn na ciepło

Deser

Lody podane w pucharku

lub ciasta (2p / os)

Napoje

kawa / herbata / soki / woda

Przekąski zimne

Łosoś w galarecie, schab z żurawiną w galarecie, rolada biszkoptowo – szpinakowa z łososiem,

łosoś marynowany z zielonym pieprzem, deska mięs pieczonych, deska serów,

sałata z melonem pomidorem i serem mozzarella,  

schab „chmurka” z pastą chrzanową,

pieczywo / masło

Danie na ciepło

Żurek z jajkiem