Menu 1 przed zmianą marca

Szef kuchni poleca

Żurek z białą kiełbasą – 8,00
(jajkiem i śmietaną podany w garnuszku chlebowym)

Golonka po „Bojańsku”
Cena wg wagi za 100g. 4,50-

Dodatki do golonki 12,00-

zbliżona cena zestawu 34,-

(kapusta kiszona zasmażana , ziemniaki opiekane , musztarda , chrzan)

Szmurowóna kaczka po kaszëbsku – cena wg wagi za 100g 10,50-

Dodatki do kaczki. 16,-

zbliżona cena zestawu 37,-

(sos śliwkowy , ziemniaki opiekane, surówka dnia)

Sałaty

Sałata z piersią kurczaka – 17,00
(sałata,pomidor,papryka,grzanki ziołowe,parmezan,sos winegret,sos balsamico)

Sałatka z serem pleśniowym – 16,00
(sałata,pomidor,jajko ,ziarno sezamu i słonecznika,oliwki,sos balsamico,sos vinegret)

Zupy

Żurek podany w chlebie – 8,00
( z białą kiełbasą,jajkiem i kroplą śmietany)

Barszcz czerwony czysty – 4,00

Rosół drobiowy z makaronem – 4,00

Krem pomidorowo-pomarańczowy z nutą bazyli i śmietaną- 7,00

Flaczki wołowe – 8,00-

Dania rybne

Łosoś smażony podany na cytrynie – 30,00
(z różą z masła koperkowego i ryżem z warzywami)

Filet z sandacza z patelni – 34,00
podany z raczkiem na szpinaku z warzywami i serem pleśniowym,krokiety ziemniaczane

Krewetki z patelni 16/20 , 8 sztuk – 35,00
z aromatycznymi sosami i towarzystwie raczka

Dania mięsne

Kotlet schabowy tradycyjny – 19,00
(frytki, surówka dnia)

Medaliony z polędwicy wieprzowej z sosem pieprzowy – 30,00
( frytki, surówka dnia)

Karkówka saute z sosem majonezowo-czosnkowym – 19,00
(frytki,surówka dnia)

Filet z piersi kurczaka z sosem barbecue – 19,00
(frytki, surówka dnia)

Kotlet de Volaille z serem i masłem – 20,00
(ziemniaki talarki, marchewka z groszkiem)

Medaliony z piersi kurczaka z serem i ananasem – 22,00
(frytki ,surówka dnia)

Rozbef z grila – 36,00
( podany na szparagach sosem serowym i krokietyami ziemniaczanymi)

Dania Sous Vide

Udo z kurczaka smażone .      cena wg wagi.  100g  3,80-

Dodatki do udka. 10,-

zbliżona cena zestawu 20,-
(frytki ,surówka dnia)

Polędwica wieprzowa flambirowana – 35,50
podana z sosem borowikowym , surówka dnia i krokietami ziemniaczanymi

Filet z piersi kurczaka nadziewany – 29,00
serkiem feta i ziołami podany na szpinaku z warzywami i talarkami z ziemniaków

Polędwica wieprzowa w towarzystwie krewetek – 37,50
podana z sosem serowo czosnkowym, opiekanymi ziemniakami oraz sałatką

Stek ze schabu wieprzowego z grilla

z sosem kurkowym, surówką dnia i krokietami ziemniaczanymi.   33,50-

Dania dla dzieci

Polędwiczki drobiowe panierowane -16,00

frytki ,surówka dnia

Paluszki rybne -13,00

frytki ,surówka dnia

Pizza 30 cm

Margherita – 11,00
ser,sos pomidorowy , oregano

Capriciosa – 15,50
ser,sos pomidorowy, szynka , pieczarki

Havai – 15,50
ser , sos pomidorowy ,szynka , ananas

Salami – 15,50
ser , sos pomidorowy, salami

Vesuvio – 15,50
ser,sos pomidorowy , pieczarki , papryka,cebula oliwki

Pollo – 17,50
ser,sos pomidorowy , kurczak,pieczarki,papryka cebula

Composizione – 17,50
kompozycja własna do 4 składników

Dodatki – 2,00
pieczarki,cebula,czosnek,papryka , oliwki ,ananas,ogórek

Dodatki – 3,00
szynka ,salami,kurczak

Sosy – 2,00
musztarda,ketchup,musztarda francuska,barbecue,czosnkowy

Danie inne

Gulasz wieprzowy  – 18,00
z ziemniakami i surówką dnia

Cheeseburger  –  8,50-

Max Cheeseburger  –  12,00-

Mix warzyw – 12,00
prażonych na maśle z ziołami i ziarnem słonecznika

Desery

Lody waniliowe w pucharku – 10,00
(z bitą śmietaną, likierem i sosem)

Szarlotka z lodem waniliowym – 8,00
(podana naciepło)

Napoje zimne / gorące

Woda gazowana/niegazowana 250ml –  4,00

Soki  300ml – 4,50-

pomarańczowy,jabłkowy,czarna porzeczk